Pages

Friday



ptg tadi aku and sume perempuan di rumah ni keluar ke KP for buy shoes. biaselah. perempuan mmg susah lekat di rumah kalau ade gangs sekepala. maka makanan tengahari juga tidak dapat dimasak dan dihidangkan. pasti ayah akan mengeluh bile mengangkat tudung saji selepas pulang dari kerja. oh rutin harian. tapi isteri ayah tidak pernah lupe hidangkan minuman petang untuk ayah. kopi o panas dengan butterscotch mesti ade atas meja. pndai si isteri eh.


okey. berbalik pade cerita asal. time tgh jalan jalan tengok sekeliling mencari kedai kasut. terpandang satu adegan. 2 orang perempuan pertengahan 20 - an dari arah utara and sepasang suami isteri bersama 5 anak kecilnya pula dari arah selatan. and u know what ? sorang anak kecik pasangan tu still pegang tangan ibunya tapi TERlanggar perempuan dari arah utara tu. then perempuan tu MENGELUH berbunyi " esh ! " dgn kuat dan MENJELING konon konon belagak gile sampaikan aku dari jauh boleh nampak betapa kurang ajarnye perempuan tu. ibu budak kecik tu said sorry maybe. sebab perempuan tu teros blah dengan muke tak puas hati. so perempuan. kenape kau belagak sgt sampaikan dengan budak kecik yg TAK sengaje pon kau boleh tersentap ? pliz laa. aku kesian tengok ibu budak kecik tu. then adegan tu habis kat situ. tapi aku still tak puas hati. kenape ade lagi yg sanggup berperangai macam tu kat budak kecik !


okey jam dah hampir 6 pm. mesti balik before ayah balik kalau tak nanti ayah stay sorang sorang kat rumah lepas balik kerja. besok ade 2 undangan kenduri orang kawen and aku dari dulu mmg suke pegi kenduri orang kawen nih. teros pegi gosok baju kurung untuk pakai besok. heh. gudluck kat students yg dapat result exam. especially for my sis yg dapat DL for this sem. congrats ! 

4 comments:

  1. aku yg bace ni pon rase nak hentak je minah tuh.dia belom rase jd mak la tuh.cisss...
    *emo tiba2

    ReplyDelete
  2. perempuan bajet bagos weh. aku paling tak boleh terime tu. ngan budak budak pon boleh belagak nak mampos weh.

    ReplyDelete
  3. oeh?kenape aku xpasan adegan siot tu?dimanakah aku yew? T_T

    ReplyDelete
  4. ah kau.. kau dah masok kedai kasut dah time tu laa.

    ReplyDelete

leave ur msg guys ;)